dimarts, 13 de maig del 2008

Biblioteques digitals

Avui us presento tres biblioteques digitals amb molts recursos de l'època medieval.

La primera és la Biblioteca Cervantes. Es tracta d'una gran biblioteca amb recursos molt variats. Podem trobar des de literatura medieval, revistes especialitzades sobre història, el butlletins de la Real Académia de la Historia, facsímils... És una biblioteca per distreure's moltes hores ja que no es pot assolir tot el seu potencial en una o dues sessions. Us recomano que useu el cercador ja que discrimina els termes per autor, títol o contingut de les obres; per exemple si busquem informació sobre "Tossa de Mar" ho escrivim i ens mostrarà els llibres amb aquest contingut. És molt útil i de moment no he trobat cap altre biblioteca que tingui un cercador tant potent.

La Biblioteca de Derecho Aragonés és una biblioteca dedicada al dret del Regne d'Aragó. És una biblioteca molt útil ja que té digitalitzades obres en format facsímil i editades per a poder-les descarregar. S'inclouen obres com el Fuero de Teruel, cartes de població, monografies, o els Actes de Cort del Regne d'Aragó. És una biblioteca pràctica i útil pels estudiosos del dret aragonès.

L'última biblioteca digital que us presentem és la Bilbioteca Valenciana Digital. Aquesta també és molt variada com la Cervantes, però específica a obres i autors valencians. Com a mostra podem trobar el Regiment de la Cosa Pública de Francesc Eiximenis, el Regiment preservatiu e curatiu de la pestilència de Lluís Alcanyís (1490) entre molts d'altres. També inclou obres sobre filologia, obres religioses, incunables... Podeu veure-les a l'índex de la biblioteca. Per a poder accedir a les obres de la Biblioteca Valenciana Digital necessiteu registrar-vos. És un procés gratuït.

Les dues primeres biblioteques no us demanaran que us registreu, però a la Cervantes si esteu registrats us podeu crear "mi biblioteca" on accedireu directament a les obres que vosaltres hageu triat anteriorment.

A gaudir de la cultura gratuïta!

1 comentari:

Red Zeppelin D3 ha dit...

Ja tinc un post nou, sobre el judici de Jacoba Félicié, i els seus defensors.
Joan