diumenge, 18 de maig del 2008

El bordell de la València Medieval

València com moltes altres ciutats europees tenia un bordell a l'Edat Mitjana. Aquest era propietat del govern municipal que el llogava a qui el volgués arrendar.

La situació del bordell era prop del antic Portal Nou, a l'actual Barri del Carme, prop de la muralla medieval:


Mostra un mapa més gran

Us presento avui un article i un fragment d'un llibre que parla del bordell de València.

L'article és de Daniel Sala, membre de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i fou publicat al diari Las Provincias el 10 de novembre del 2006. L'article fa una repassada pel món de la prostitució medieval. La organització de barri de les prostitutes (la pobla de les àvols fembres o de les fembres peccadrius), de les normes de convivència amb els altres membres de la societat valenciana entre altres moltes coses. Un article molt ben estructurat i complert que heu de llegir si us interessa el tema.

Existeix on-line un llibre que parla de la València Foral. Es tracta de "Apuntes históricos sobre los Fueros del antiguo Reino de Valencia" de Vicente Boix. Al capítol XXXVI és dedicat al bordell de València. L'autor intenta explicar l'orígen de la prostitució, del rei arlot (oficial que s'encarregava d'organitzar les prostitutes), de com vestien i com el rei Felip IV tancà el bordell el 1621.

Aquests dos apunts historiogràfics sobre la prostitució a València ens permeten entendre millor el món de la prostitució medieval.