dimarts, 25 de maig del 2010

Dues notícies de la Penedesfera

Us fem arribar dues notícies relacionades amb la Penedesfera


3es Jornades de la Penedesfera

A http://www.penedesfera.cat/jornades-de-la-penedesfera teniu el programa complet de les 3es Jornades de la Penedesfera, les quals es celebren els propers 11 i 12 de juny al Campus UPC de Vilanova i la Geltrú. Cal recordar que l'assistència és gratuïta, només és necessari una inscripció prèvia.

Aquest esdeveniment és fruit de la col.laboració totalment altruista de moltes persones que creuen poden ajudar a la societat fent més visible el coneixement d'experiències innovadores. Evidentment us animem a assistir-hi, però sobretot a difondre les Jornades des de la millor eina de difusió que teniu: els vostres blocs.


"Educació, Innovació i Ciència" és el títol i la temàtica de l’aquesta tercera edició. Tots els actes programats seran gratuïts, només caldrà una inscripció prèvia al Portal de la Penedesfera http://www.penedesfera.cat. L’esdeveniment compta amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ADEG, DO Penedès i la Fundació puntCat.


La seu universitària de les jornades i el caràcter emprenedor de la ciutat de Vilanova i la Geltrú és referent per mostrar les millors iniciatives en l’àmbit acadèmic, investigador i científic. Amb la participació de més de 40 ponents s’ha preparat a la capital del Garraf una trobada de gran relleu amb activitats que sorprendran en tots els àmbits. Hi haurà cinc taules rodones sobre l’acció ciutadana a internet, els recursos educatius digitals, Turisme 2.0, mitjans de comunicació i innovació a Catalunya. També hi haurà un concert de portàtilsinterpretat per l’Escola Municipal de Música d'Igualada (EMMI) - Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), un taller de ciència lúdica per La Mandarina de Newton o una connexió per videoconferència amb el blocaire penedesfèric Francesc Balagué, el qual està fent la volta al món seguint la teoria dels 6 graus de separació. També hi haurà un dinar còctel, moment de networking per a tots els assistents. Durant l’estona del cafè els representants de les esferes blocaires i TIC assistents compartiran les seves experiències. La celebració d’una edició especial de l’esdeveniment mensual Innosfera impulsat per laUniversitat Oberta de Catalunya (UOC), on la innovació és protagonista i els professionals convidats proporcionen un espai de debat i relació per a compartir coneixement.


Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de blocaires i dels interessats en el Web 2.0 del Penedès, entès aquest a l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf. L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen blocaire i social media gràcies a les eines del web 2.0 i les noves tecnologies des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col.laborativa. Les jornades també estan adreçades a tothom qui vol introduir-se en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).


+700 blocaires a la Penedesfera

A poques setmanes de les 3es Jornades de la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf ha superat els 700 blocaires agregats. Aquesta xifra continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les xarxes TIC més actives, amb gairebé 50.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès.

Respecte a la darrera estadística, destaca l’increment sostingut de blocs literaris i esportius, però sobretot l’augment de blocs artístics, aquells on la pintura, la fotografia, el vídeo o el cinema és la temàtica principal. També es nota certa desacceleració dels blocs polítics. Respecte a comarques i poblacions segueix la mateixa tendència.

L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 703
  • Categories amb més blocs: Política (193), Actualitat (137), Literatura (76), Educació (66), Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema (60) i Esports (51)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (283), Baix Penedès (142), Garraf (133), Anoia (121) i fora del Penedès (24)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (114), Igualada (76), Vilanova i la Geltrú (68), El Vendrell (56), Gelida (60), Calafell (39), Sitges (32), Sant Sadurní d’Anoia (24), Sant Pere de Ribes (22), La Llacuna (10), Llorenç del Penedès (9) i Cubelles (7)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (415), wordpress.org (58),wordpress.com (52) i bloc.cat (21)
  • Idiomes: Català (574), Castellà (115), Anglès (8), Esperanto (2), Francès (1), Gallec (1), Holandès (1) i Suec (1)

2 comentaris:

Galderich ha dit...

Uf, sembla molt ben organitzat i coherent. Amb certes diferències respecte la Catosfera pel que fa a objectius!
Felicitats per l'organització (a la que suposo hi deus estar totalment integrat!) i gràcies per les estadístiques, són molt interessants!

avolsfembres ha dit...

Gràcies a tu Galderich!