diumenge, 23 de maig del 2010

Santa Maria 2020

La basílica de Santa Maria de Vilafranca és un dels monuments més emblemàtics de la capital el Alt Penedès. L'u de maig es conmemorà el 725è aniversari de la col·locació de la primera pedra. És per aquest motiu que s'ha engegat una campanya de suport per restaurar la basílica vilafranquina. Animeu-vos a participar en la recollida de fons! Més informació aquí.

Tot i que ha estat molt retocada la basílica és un dels símbols vilafranquins medievals per excel·lència. Va començar-se a cosntruïr el 1285, segurament sobre una església romànica de la qual en queda el portal lateral, qua abans era el principal, i va acabar-se el 1484, any en que es va consagrar. Aquesta porta lateral encara conserva el seu estil romànic i pintures molt malmeses. És un edifici amb una sola nau i diverses capelles laterals. Hi han les reíquies de Sant Fèlix, patró de la vila, s'hi fa la entrada de la imatge del sant per la Festa Major i se li canten els goigos.

Us adjunto un vídeo amb diverses fotografies que li he anat fent per a que podeu veure una mica com és el monument i la seua bellesa.