dimecres, 3 de desembre del 2008

LIBRO (Library of Iberian Resources Online)


La LIBRO és una de les biblioteques online més veteranes (fou creada l'u de febrer de 1999). Pertany al Departament d'Història de la Univeristat d'Arkansas i fou fundada pel professor James W. Brodman.

A LIBRO hi podem trobar molts títols (la majoria en anglès) relacionats amb la història de la Península Ibèrica. Es poden descarregar gratuïtament. Destaquem:

Destaquem també per a la seva importància el "Cartulario de Sant Cugat del Vallés" recopilat per Josep Rius (1946) i que també es pot trobar i descarregar de la biblioteca LIBRO. El Cartulari és dividit en dos volums en format PDF:
Doneu-hi una ullada em sembla que quedareu satisfets!!

3 comentaris:

Dani ha dit...

Realment, s'agraeixen aquestes iniciatives. A internet hi ha molta informació, però per accedir a les fonts encara hem d'anar d'arxiu en arxiu. Webs com per exemple la de l'estudi sobre la presó de dones de Les Corts trobo que tenen un format ideal, on tothom pot accedir a les fonts utilitzades.

Dani ha dit...

Iniciatives com aquestes s'agraeixen molt. Si bé internet és ple d'informació, per accedir a les fonts molt sovint hem d'anar d'arxiu en arxiu o consultar llibres difícils de trobar...

avolsfembres ha dit...

Gràcies pels comentaris Dani! Realment s'agraeixien i no són coses que costin molt de trobar, només es necessita temps i sort...