Podem fer cerques per paraules i per títols de les revistes. L'únic problema que hi hem localitzat és que les revistes no són en format PDF, sinó en arxiu d'imatge. Si sumem a això que les imatges no les podem descarregar fa que sigui difícil (no impossible) obtenir les imatges.
Destaquem diversos títols:
- Catalana: Revista literària setmanal (des del 1921, quinzenal) fundada a Barcelona el 1918 per Francesc Matheu, com a tribuna popular des d'on poder combatre la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i les seves normes ortogràfiques i, en certa manera, com a succedani de la 'Il·lustració Catalana'
- Butlletí de l'Ateneu Barcelonés: L'Ateneu Barcelonès, que ja havia publicat un butlletí des de 1879 a 1883 (però aleshores en llengua castellana), va decidir de tornar-lo a publicar, pel gener-març de 1915. Seria trimestral, en català (però inserint treballs en castellà) i duria el títol Butlletí de l'Ateneu Barcelonès. "L' objecte que es proposa la Junta ... no és altre que dotar novament l'Ateneu d'un orgue d'exteriorització de les seves tasques, tendint a reunir les ja fetes com a estimularne d'altres ab exemple i la difusió".
- Catalunya literària: Novament trobem el títol Catalunya donat a una publicació. Val a dir que, a partir del número 2, aquesta, que encetava la seva existència el 15 de juny de 1921, canvia el nom pel de Catalunya Literària. El subtítol és més explícit: “revista de literatura catalana. Portaveu de tots els Jocs Florals i concursos literaris de Catalunya. Es publicarà cada quinze dies”.
- En Patufet: Primera revista infantil en català, fundada a Barcelona el 1904 per Aureli Capmany. Adquirida al cap d'un any per l'editor Baguñà, des del 1910 en fou el principal col·laborador Josep M.Folch i Torres.
- Arc-voltaic: evista apareguda a Barcelona de la qual sortí només un número publicat al febrer del 1918.Dirigida per Joan Salvat-Papasseit, comptava com a col·laboradors amb E. Eroles, J. Torres-Garcia, J. Folguera, etc., amb il·lustracions de Barradas. Era una publicació sobre literatura i art que responia al corrent avantguardista de l'època .La coberta de l'únic número que aparegué fou il·lustrada per Joan Miró.
Des de el blog Àvols Fembres us desitgem BONES FESTES I BONA ENTRADA D'ANY
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada