dilluns, 21 d’abril del 2014

La creu de Sant Jordi per a l'IEP (Actes de celebració)

La Generalitat de Catlunya va atorgar la Creu de Sant Jordi a l'Institut d'Estudis Penedesencs. La cerimònia de lliurament es durà a terme el proper dimarts 22 d'abril al vespre al Palau de la Generalitat.



L'acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi és un acte tancat i no hi pot assistir-hi tothom. És per això que la junta de l'Institut d'Estudis Penedesencs vol celebrar amb els seus socis i la gent del Penedès aquesta concessió tan especial.L'Institut d'Estudis Penedesencs convida a una copa de cava el mateix dia de Sant Jordi, dimecres 23 d'abril, a les 7 de la tarda a la parada de llibres que tindrà l'entitat a la Rambla Sant Francesc de Vilafranca del Penedès; el mateix dia de Sant Jordi, 23 d'abril, a les 8 del vespre a la parada de llibres que tindrà l'entitat a la Rambla Principal amb avinguda Francesc Macià de Vilanova i la Geltrú; i el dijous 24 d'abril a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cívic L'Estació del Vendrell després de la xerrada sobre "El parlar penedesenc" a càrrec de Ramon Marrugat.

Pel president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, cal remarcar que aquesta Creu de Sant Jordi és una distinció col·lectiva, un homenatge a tots els socis i sòcies i a tota la gent del Penedès però, sobretot, per a tots aquells que el 1977 van fer possible la creació de l'Institut d'Estudis Penedesencs i per a tots aquells que al llarg dels anys han anat treballant perquè l'activitat i la recerca al Penedès continués. Aquest és un reconeixement a la feina feta i, alhora, a la feina que queda per fer, entre altres, amb la continuació del desenvolupament del Llibre Blanc de la Cultura al Penedès i l'organització i planificació de l'àmbit Penedès per anar teixint les estructures de la futura vegueria del Penedès.

L'Institut d'Estudis Penedesencs, des de 1977, és una associació cultural dedicada a l'estudi, la recerca i la divulgació de la cultura i del territori del Penedès. S'estructura en diferents seccions per tal d'organitzar les seves activitats i recerques, en destaquen la d'història, arqueologia, toponímia, literatura, història de l'art, ciències socials, patrimoni, etc. Les seves publicacions, notícies i tota la seva oferta d'activitats arreu del Penedès es poden consultar al seu web www.iepenedesencs.cat