dimecres, 11 de setembre del 2013

Inauguració de l'Exposició “Medallística catalana dels segles XIX i XX”

Inauguració de l'Exposició “Medallística catalana dels segles XIX i XX”

Divendres 13 de setembre
Vilafranca del PenedèsCapella de Sant Pelegrí
Vuit del vespre


La Secció Filatèlica, Numismàtica i del Col·lecionisme de l’Institut d’Estudis Penedesencs, conjuntament amb VINSEUM presenta una col·lecció de medalles commemoratives de personatges i fets històrics des de finals del segle XIX fins al primer terç ,del segle XX .
La Medallistica és una de les moltes vessants del col·leccionisme, té per objectiu recollir medalles encunyades amb motiu d’una celebració històrica, l’aniversari d’algun personatge destacat en el món de la política, les ciències o les arts, o també d’alguna commemoració.
En aquesta mostra es podran veure medalles encunyades des del 1888 amb motiu d l’Exposició Universal de Barcelona i la inauguració del monument a Colom, fins el 1931 amb una medalla encunyada amb motiu de la Festa Major de Terrassa. VINSEUM s’ha sumat a aquesta mostra aportant una selecció de medalles del propi fons datades del mateix període, amb alguns exemplars de Vilafranca i el Penedès.

Restarà oberta del 13 al 29 de setembre
Horaris. Divendres de 16 a 19h., dissabtes de 10 a14 i de 16 a 19h., i diumenge de 10 a 14h.

Organitza la Secció de Filatèlia, Numismàtica i Col·leccionisme de l'IEP, Vinseum, amb la col·laboració de l'Escola d'Arts l'Arsenal.