dilluns, 17 de setembre del 2012

Exposició indispensable!

Exposició “Barcelona 1957. Leopoldo Pomés”

 

Des del 19 de setembre fins el 26 de gener podéu visitar l'exposició "Barcelona 1957" on s'exposen les fotografies fetes per Leopoldo Pomés encarregades per l'editor Carlos Barral. L'espai on es pot visitar és la Fundació Foto Colectánia (Julián Romea, 6, D2).

Pomés retrata la Barcelona de fa 50 anys, el Raval, l'Eixample... amb una visió crítica i que representa un testimoni molt viu de l'època.



Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931) va exercir diversos oficis abans d’interessar-se per la fotografia. El 1955 va fer la seva primera exposició a les Galeries Layetanas de Barcelona, en què va presentar una sèrie de retrats que van crear polèmica. No obstant això, aquesta exposició va ser molt ben valorada pels pintors del Dau al set que eren els models d’alguns d'aquests retrats. Per a Casademont, Pomés representava l’emblema del fotògraf de la nova generació, per la seva distància respecte al salonisme i perquè com a fotògraf professional aconseguia que les seves creacions estiguessin a l’alçada dels millors productes culturals. Pomés es va donar a conèixer a nivell nacional per la seva participació a la revista AFAL al costat d'altres fotògrafs d'avantguarda. El 1961 va fundar amb Karin Leiz el Studio Pomés amb el qual es va donar a conèixer com a fotògraf de publicitat i poc després va entrar com a director creatiu en l'agència de publicitat Temps. Ha aconseguit primers premis en publicitat a la Biennal de Venècia i al Festival de Cannes i ha estat guardonat amb la Medalla d'Or al Mèrit Artístic de l'Ajuntament de Barcelona, amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya el 1998 i amb la Creu de Sant Jordi el 1999.

Una exposició imprescindible!

Blog de Colectania
Enllaç de BCN Cultura