divendres, 15 d’abril del 2011

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu en línia

[Extret de la web de patrimoni de la Generalitat]


Visual, modern i proper al visitant. Així és el web que acaba d’estrenar l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. El portal agrupa informació sobre els espais visitables que es gestionen des del museu i s’amplia amb continguts relacionats amb el patrimoni de la zona.


Amb un clic, es pot veure la façana i l’interior de la seu de l’Ecomuseu, la Casa Gassia, en 360º gràcies a lesimatges panoràmiques cedides per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.


També es pot accedir a la informació dels radials, els 11 centres patrimonials repartits pels pobles d'Àneu que formen part del museu. S’hi troben esglésies romàniques i gòtiques, castells, búnquers i fins i tot una formatgeria. El web recull l’esperit de l’Ecomuseu de crear un projecte global que expliqui la realitat social i cultural de la zona.


El portal inclou una agenda, així com notícies vinculades al patrimoni pirinenc i un catàleg de les publicacions del museu. En un futur es posarà en marxa l’espai Adquisicions que mostrarà els materials que es van incorporant a la col·lecció de l’Ecomuseu


Navega pel web de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu



El Juny de 1994 s'obre al públic l'Ecomuseu de les valls d'Àneu. Avui aquesta institució és una entitat viva que, a partir de la recerca, la conservació, la difusió i la restitució del nostre patrimoni integral vol participar i incidir en el desenvolupament econòmic i social de les valls d'Àneu i, també, de la resta del Pallars.