dimarts, 17 de març de 2009

Com fer cerques "expertes" al Google (I)

Google és el cercador més utilitzat a tota la xarxa. El cercador ens ofereix una sèrie de codis per a fer cerques més concrete o més exactes. Avui dedicarem el post a veure una part d'aquestes cerques anomenades "expertes".

Buscar una frase exacta
  • Per cercar una frase exacta heu d'incloure-la entre cometes (""). Per exemple: "historia de Bizanci"
Trobar pàgines que incloguin determinades paraules
  • Per a trobar pàgines que incloguin determinades paraules i excloure'n d'altres, hem d0ncloure el signe "-" davant de les que no volem buscar. Per exemple, per veure webs que tinguin la paraula "història" però no contemporànea hauriem de posar: historia -contemporànea.
Trobar pàgines que incloguin una determinada paraula o una altra
  • Si volem trobar una paraula o una altra, utilitzarem "or" o bé el signe "|" (aquest signe es pot escriure fent Alt Gr+1). Posarem entre parèntesi les paraules que poden variar. Per exemple per a buscar webs on aparegui "història" i "medieval" o bé "història" i "edat mitjana" escriuriem: (història) medieval or edat mitjana o bé (història) medieval | edat mitjana
Forçar paraules per a la cerca
  • Hi ha nombroses paraules que google omet ("a" "de" "la"...) si no li indiquem. Per fer-ho escriure'm el signe "+". Per exemple: +la historia medieval no generarà els mateixos resultats que la història medieval.
D'aquí no gaire la segona part!

1 comentari:

Galderich ha dit...

Gràcies per l'explicació tant acurada. Els passaré als alumnes perquè a vegades no saben com buscar la informació.