dissabte, 22 de gener de 2011

Notícia relacionada amb el VINSEUM


REBAIXES AL VINSEUM
TOT A 5€

Del 7 al 31 de gener, VINSEUM està de rebaixes en les publicacions editades pel Museu. Durant aquests dies, la totalitat de llibres i CDs editats pel Museu, estaran a la venda al preu de 5€ la unitat, sigui quin sigui el seu preu original i títol.
També trobareu al mateix preu tots els volums de la revista Diónysos.

Podeu comprar les publicacions directament a la botiga del Museu o bé posar-vos en contacte amb nosaltres especificant quins exemplars voleu i us els farem arribar afegint les despeses d’enviament al preu total.
El nostre correu de contacte és Vinseum@vinseum.cat

A continuació teniu una petita ressenya de totes les publicacions rebaixades.

ARNABAT MATA, RAMON
Treballadors de Vilafranca al darrer terç del segle XIX, Els : les seves organitzacions i les seves lluites per millorar les condicions de vida i de treball, 1870-1898 [Llibre]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 1992
PVP 7€ ARA 5€
180 pàg.
Es tracta d'un dels primers estudis realitzats sobre la història de les classes treballadores de Vilafranca, on es demostra l’existència d’un moviment sindical fort i arrelat a la comarca. Aquest llibre va ser premi Sant Ramon de Penyafort 1990.

ARNABAT MATA, RAMON
Vins, aiguardents, draps i papers : economia i societat al corregiment de Vilafranca al tombant
dels segles XVIII i XIX [Llibre]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 1996
PVP 8€ ARA 5€
210 pàg.
Al llibre s’estudia un període clau de la història de Catalunya: el de la crisi de l’antic règim i de la vacil•lant implantació del règim lliberal. L'autor analitza el periode oferint una imatge de conjunt de l’economia i la societat del corregiment de Vilafranca (que abastava les tres comarques del Penedès i la meitat de l’Anoia).

BARBA I ROCA, MANUEL
Corregiment i partit de Vilafranca del Penedès a l'últim terç del segle XVIII, El [Llibre]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 1991
PVP 7€ ARA 5€
87 pàg.
Publicació d’un informe inèdit que havia de formar part del llibre Diario de los viajes hechos en Cataluña de Francisco de Zamora i que conté el relat de les excursions que aquest autor castellà efectuà per terres de Catalunya de 1785 a 1790. L'informe és la part del llibre relativa a Vilafranca del Penedès.

ESCOLA NOVA, L : LA REPÚBLICA DELS CIUTADANS PETITS [Carpeta d'anelles]
Vilafranca del Penedès: VINSEUM, 2008
PVP 12€ ARA 5€
Mestres i pedagogs, polítics i historiadors progressistes del nostre temps coincideixen a qualificar l’escola de la Segona República com la millor d’Europa en aquell moment, i la millor que hi ha hagut mai a Catalunya i a Espanya.
Textos de les intervencions a les taules rodones del Cicle de Tardor 2006, L’Escola Nova: la república dels ciutadans petits.

Guinovart evoca Xavier Nogués [Catàleg d'exposició]
Vilafranca del Penedès: VINSEUM, 2007
PVP 10€ ARA 5€
39 pàg.
Aquest catàleg compta amb reproduccions fotogràfiques de l’obra inclosa en l'exposició “El vi, ferment de tardor, sempre és primavera”. Són imatges d’obra inèdita que Josep Guinovart va realitzar inspirant-se en la cultura del vi.

INSENSER I BERTRAN, ANTONI

Músiques de festa [CD Àudio+Llibret]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 2000
PVP 10€ ARA 5€
Un dels manuscrits més importants de les músiques de la Festa Major de Vilafranca és el que va anotar Antoni Insenser i Bertran a la segona meitat del segle XIX. Aquest va arribar al museu amb els fons de Francesc de Paula Bové. Pel seu interès n’oferim aquí l’edició de les partitures acompanyades d’una biografia del músic i d’una aproximació a la música de la Vilafranca de l’època. Al CD que l’acompanya hi ha quatre obres en què quatre autors reinterpreten des d’estils diferents algunes d’aquestes músiques.

MEMÒRIES DE LA REPÚBLICA : 1931-2001 [Carpeta d'anelles]

Vilafranca del Penedès: VINSEUM, 2008
PVP 12€ ARA 5€
Textos del Cicle de Tardor de 2001, Memòries de la República, 1931-2001, celebrat en commemoració del 70è aniversari de la proclamació de la II República.
Com es van viure els fets clau, com va canviar la vida ciutadana, què va quedar de l’experiència republicana en les mentalitats de la gent, són algunes de les qüestions que encara podran ser evocades en els valuosos relats dels qui van viure aquells anys.

MORATÓ I VIA, SALVADOR
Rellotges de sol del Penedès, Els [Llibre]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 1993
PVP 7€ ARA 5€
85 pàg.
Catàleg dels rellotges de sol del Penedès que va precedit d’una explicació sobre la seva història, qüestions matemàtiques a tenir en compte a l’hora de construir un rellotge de sol i altres conceptes generals relacionats amb el tema.

MUSEU PER A TOTHOM, UN [CD-Rom]
Vilafranca del Penedès: VINSEUM, 2005
PVP 8€ ARA 5€
Presentació del projecte museològic del nou Museu de Vilafranca- Museu del Vi, ara VINSEUM, amb la participació dels principals artífex d’aquest projecte.

MÚSIQUES MODERNISTES [CD Àudio+Fullet]

Vilafranca del Penedès: VINSEUM, 2006
PVP 15€ ARA 5€
Apel•les Mestres va ser una figura cabdal del modernisme català. Un artista total. En aquest CD, interpretades per Montserrat Rios (piano), Fulgenci Mestres (tenor) i Neus Calaf (soprà), hi recollim música per a veu i piano al voltant d’aquest autor. Hi trobareu una selecció d’obres de l’Arxiu Musical del mateix Apel•les Mestres, de Carme Karr, Josep Rodamilans, Joan Lamote de Grignon… Una bona aproximació al modernisme català des de la música.


SOLER BECERRO, RAIMON
Eleccions i política a Vilafranca del Penedès : 1891-1903 [Llibre]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 1991
PVP 7€ ARA 5€
On s'analitza la política municipal de Vilafranca en el periode de formació del catalanisme i de la transformació de Vilafranca com a capital del vi L'autor estudia els corrents polítics del municipi, com s’estructuren i quines relacions de forces hi ha.


SOLER I SARDÀ, JOSEP; CUSCÓ I CLARASÓ, JOAN
Josep Soler i Sardà : de la vocació a l'ofici [CD Àudio+Llibret]
Vilafranca del Penedès: Museu de Vilafranca, 2001
PVP 10€ ARA 5€
Aquest llibre recull, d’una banda, una entrevista amb Josep Soler Sardà (1935) sobre la seva formació, la música i els lligams de les seves obres amb Vilafranca i, de l’altra, um estudi sobre la música a la Vilafranca del primer terç del segle XIX i la figura de Rosa Lara, qui fou la primera profesora de música de Soler. Ve acampanyat d’um CD amb obres de Soler, Schönberg, Taltabull, Webern i Reger que contextualitza l’autor i la seva obra.

SOLER I SARDÀ, JOSEP; CUSCÓ I CLARASÓ, JOAN; CARBÓ I CASANELLAS, JONATAN
Orgue de Santa Maria, L' [CD Àudio+Fullet]
Vilafranca del Penedès: VINSEUM, 2007
PVP 24€ ARA 5€
A l’Arxiu Musical de VINSEUM s’hi conserva el mansucrit amb les 33 obres escrites pel compositor Josep Soler Sardà (1935) dedicades a l’Orgue de Santa Maria de Vilafranca. En aquest doble CD, interpretat pel vilafranquí Jonatan Carbó, hi recollim aquestes obres acompanyades per um llibret que recull la documentació que també es conserva als nostres fons sobre l’Orgue de Santa Maria des del segle XIV i fins avui.

VEUS D'AVANTGUARDA, VEUS DE MEMÒRIA [CD Àudio]
Vilafranca del Penedès: Bullanga Records, 2004
PVP 6€ ARA 5€
Pau Casals era assidu a la Festa Major de Vilafranca i un bon coneixedor de les nostres músiques i instruments tradicionals. L’any 1927, mentre tornava al Vendrell, va començar a escriure una obra per a 21 violoncels en què hi ressonen els rercords i les músiques de la festa (sobretot el Toc de Castells). L’oferim en un enregistrament de l’OBC al Palau de la Músca Catalana; i ve acompanyada d’una sardana del seu germà Enric i dels corresponents estudis contextualitzadors d’Esteve Molero i Joan Cuscó.

I si voleu consultar els sumaris de les revistes Dyónisos feu click aquí